Kari Voutilainen

"Unelmien eteen joutuu ja saa tehdä työtä, silloin nauttii enemmän saavutuksestakin. Leijona on kello, jonka jokainen suomalainen nuori on saanut ensimmäiseksi kellokseen ja jäänyt kaikille mieleen. Mekaanisen kellon nousun myötä Leijona-kellojen unelmana on ollut palata mekaanisten kellojen valmistajaksi. Olen hyvin mielelläni mukana toteuttamassa Heritage-mallistoa ja tätä Leijona-kellojen unelmaa."

Kari Voutilainen
Suurmestari

Tietoa Kari Voutilaisesta

Kari Voutilainen on vuonna 1962 syntynyt suomalainen kelloseppä. Hän suoritti kellosepän tutkinnon vuosina 1983-1986 Kelloseppäkoulussa Tapiolassa, Espoossa. Kari tutustui jo tuolloin Leijona-kelloihin ollessaan kesätöissä Leijona-kellojen valmistuttajalla Oy Perkolla.

Opintojensa jälkeen vuosina 1990-1999 Kari Voutilainen toimi Parmigiani Mesure et Art du Tempsillä restauroiden harvinaisia kelloja ja siirtyi siitä opetustehtäviin tunnettuun WOSTEP-kouluun vuosien 2000-2002 ajaksi.

Lopulta Kari Voutilainen päätti jättää opetustehtävät vuonna 2002 ja perusti sveitsiläiseen Môtiers-nimiseen kylään omaa nimeään kantavan yrityksen, jossa hän suunnittelee ja rakentaa rannekelloja käsityönä edelleen.

Tänä päivänä Voutilaisen ateljee työllistää 15 taidokasta artesaania ja he valmistavat vuodessa noin 45 kelloa (vuosi 2018).

 

Kun teen itselleni tärkeitä asioita, aika menettää merkityksensä. En laske tunteja. Ajan arvo on siinä käsillä olevassa hetkessä ja sen arvo on minulle mittaamaton. Silloin aika on täysin omissa käsissäni ja teen sillä juuri kuten parhaaksi katson. Kellojen merkitys vain ajan mittareina on hyvin yksiulotteinen tapa ajatella aikaa. Itse näen kellon muistuttamassa siitä, että aika on rajallista ja että käytettävissä oleva aika kannattaa käyttää iteslle tärkeisiin asioihin. Aika on minun omaisuuttani ja sijoitan sitä juuri niin kuin itsestäni oikealta tuntuu.

— Kari Voutilainen

Saavutuksia uralla

GPHG* 2017 Artistic Crafts Watch Prize – Aki-No-Kure
Watchfair 2016 palkinto – Scintillante
Watchfair 2015 Classic Watch Prize – Vingt-8 BGR
GPHG* 2015 "Paras miestenkello" – GMR
Suomen Kelloseppäliiton Suurmestari -nimitys 2014
GAIA 2014 Ykkössija kategoriassa "Artisanat-cre'ation"
GPHG* 2014 Artistic Crafts Watch Prize – Hisui
GPHG* 2013 "Paras miestenkello" – V-8R Power reserve
GPHG* 2007 "Paras miestenkello" – Observatoire
GPHG* 2019 Artistic Crafts Watch Prize – Starry Night Vine
GPHG* 2019 "Paras miestenkello" – 28TI

*Alan arvostetuin Grand Prix d'Horlogerie de Genève -kilpailu

 

NIILLE, JOTKA ARVOSTAVAT AIKAA